Unieke presentatietool waarmee André op zijn eigenzinnige wijze toehoorders kan blijven inspireren.


Andre kuipers

Lezingpresentatie Andre Kuipers

De uitdaging daarbij was structuur aan te brengen in de grote hoeveelheid onderwerpen en beeldmateriaal. André bezit honderdduizenden foto’s en video’s, waaronder veel timelapsbeelden. Er is zoveel te vertellen. Waar begin je dan en net zo belangrijk, waar eindigt je?


De opdracht

We hebben de opdracht concreet gemaakt bij hem thuis in een brainstormsessie met zijn vrouw Helen. André was op dat moment, met zijn collega astronauten, gast bij verschillende gelegenheden waaronder Koningin Beatrix. Met Helen hebben we voor de volgende structuur gekozen.

 

Uitdaging

De uitdaging was om André makkelijk te kunnen laten schakelen tussen de verschillende onderwerpen, zodat hij tijdens een lezing elk onderwerp kan kiezen en verdiepen. Hiervoor ontwikkelden we een interactieve presentatie, waarbij we veel mogelijkheden in PowerPoint 2010 hebben benut.


Eerste fase

De eerste opzet van de presentatie, die we binnen een week maakten, betreft het proces dat hij heeft doorlopen. Van de voorbereidingen tot en met de landing plus samenvatting en vragen. De stappen in het proces zijn knoppen die met 1 klik kunnen worden opgeroepen en weer weggeklikt.


Tweede fase

In de tweede fase van de opdracht is de interface intelligenter gemaakt. Door op een stap in het proces te klikken worden verschillende thema’s opgeroepen waar ook weer op geklikt kan worden. Zo kan André door op ‘lancering’ te klikken en daarna op ‘medisch’, over de G krachten vertellen die hij heeft doorstaan. Vervolgens kan hij terug klikken en bij ‘lancering’ op ‘energie’ klikken om over het brandstofverbruik van de raketmotoren te vertellen.

Het mooie van deze opdracht is dat hij nooit klaar is. We hebben met André afgesproken dat we periodiek de presentatie evalueren en bijstellen. Op deze manier creëren we met PowerPoint een unieke presentatietool waarmee André op zijn eigenzinnige wijze toehoorders kan blijven inspireren.


Intro presentatie

Om de toehoorders context te geven hebben we geadviseerd om de presentatie te beginnen met een timelapsvideo die hij vanuit de ruimte heeft gemaakt. Deze maakte een grote indruk op ons. Het laat de aarde zien vanuit het perspectief van waaruit Andre 193 dagen naar ons heeft kunnen kijken.

Benieuwd naar
ons uitgebreide portfolio?


Klik op de onderstaande button of neem direct contact met ons op!


Bekijk portfolio