Kennis geven met PowerPoint

ppt
3 november 2016
PowerPoint maakt je compleet
3 november 2016

Kennis maken


Een goede PowerPoint presentatie begint met kennis maken. Je stelt jezelf voor, geeft context en beeld aan de toehoorder. Laat hem zich met jou identificeren. Dat kan alleen als je voldoende context geeft.

Kennis geven


Kennis is meer dan een bulletpoint. Het gaat om het delen van ervaringen. Daarbij is het verbeelden van de context de truc. Uitleggen waarom iets is zoals het is. Op deze manier kan de toehoorder zelf tot zijn conclusie komen. Zet daarbij je zintuigen is; praten, lopen, activeren.

Inzicht krijgen


Als het kwartje valt. Als iemand een Aha beleving krijgt, raakt hij geïnspireerd. Een inzicht geeft energie, je wordt er blij van. Je kan het aan het gezicht van de toehoorder zien. Een inzicht kan je nooit forceren. Je kan alleen uitleggen waarom iets is zoals het is.

Vragen stellen


Vragen stellen is de meest krachtige tool bij communicatie. Je zet de ander aan tot nadenken. Door te vragen naar het verkregen inzicht doorleeft de toehoorder het nogmaals. Door te vragen wat hij met het inzicht kan, gaat hij zelf zoeken naar toepassingen. Als hij ze vindt, heb je je doel bereikt.

Inzicht toepassen


Een inzicht alleen, voegt weinig toe als het ook niet wordt toegepast. Er zijn mensen die verslaafd zijn aan het verkrijgen van inzichten. Het gevoel van geïnspireerd raken is voor hen voldoende. Onderzoek samen met je toehoorder wat hij met de verkregen inzichten kan doen en wat het hem oplevert.

PowerPoint laten maken?


Als voorafgaande inzicht wordt toegepast op presentaties, zullen toehoorders geïnspireerd raken. Als je hen vervolgens een beetje helpt, door de juiste vragen te stellen, bereik je veel meer dan met een salvo bullet points.

Wij helpen graag met het ontwikkelen van inspirerende presentaties.

NEEM CONTACT OP