PowerPoint visie

ppt
3 november 2016
Wat je niet moet doen met PowerPoint
18 augustus 2017
PowerPoint maakt je compleet
3 november 2016

Inhoud


Het merendeel van de PowerPointgebruikers hebben verstand van de inhoud. Dat is waarom men de presentatie wilt geven. Omdat de inhoud zo doorleeft is kan men zich nog maar moeilijk verplaatsen in iemand die niet op de hoogte is. Daarom stellen wij eerst kritische vragen zodat we inzicht verkrijgen en daar vanuit kunnen meedenken.

Communicatie


Om de boodschap daadwerkelijk over te kunnen brengen moet je je in de belevingswereld van je toehoorders kunnen verplaatsen. Hoe breng ik mijn inzichten over aan iemand met beperkte context? Welke teksten gebruik ik? Welke beelden zet ik in? Daarom beginnen we met de structuur en brengen vervolgens de boodschap naar de essentie. Daarna maken we duidelijk welke conclusie we willen dat de toehoorder moet trekken en vertalen dit naar de beste visuals.

Design


Een mooie presentatie is niet voldoende. Het ontwerp moet ook bijdragen aan het overbrengen van de boodschap. Waar baseer je dan keuzes op? Is de huisstijl leidend of de communicatie? Welke aandacht prioriteiten stel ik? We ontwerpen praktische templates die tegemoet komen aan alle design voorwaarden. Daarna tunen we de presentatie per slide op inspiratiekracht.

Techniek


Laat ik alles in één keer zien of laat ik mijn proces stap voor stap inkomen? Wanneer zet ik een animatie in en hoe maak ik een verstuurversie van mijn presentatie? Wanneer men alleen de bullets ziet hebben ze niet mijn verhaal erbij. Wat als men een andere versie van PowerPoint heeft en zal mijn video wel op het juist moment afspelen? Wij stellen alles in het werk om het doel van de presentatie te realiseren. Techniek is daarbij ondersteunend.