Over PowerPoint


Er zijn wereldwijd 500 miljoen PowerPointgebruikers. Dagelijks worden er zo’n 50 miljoen presentaties gegeven. Nu, terwijl u dit leest, worden er ca. 1,5 miljoen presentaties gehouden en het merendeel is slecht.

Omdat geen enkele spreker eerlijke feedback krijgt houden we dit met zijn allen in stand. Dit is eigenlijk een heel bijzonder fenomeen in deze tijd waar technologie floreert en we slimmer zijn dan ooit. Nog steeds worden toehoorders geplaagd met inspiratieloze presentaties maar…

Gelukkig kan het ook anders!

 
 

Imago van PowerPoint


Het beeld dat bestaat van PowerPoint is gevormd door wat we hebben gezien en zelf kunnen maken. Maar er is veel meer mogelijk! Dat men dit niet weet komt, doordat sprekers vaak wel kennis hebben van de inhoud, maar onvoldoende van communicatie, design en PowerPoint. Resultaat: de presentaties zoals we die kennen.

Een goede PowerPointpresentatie bestaat dus uit de juiste combinatie inhoud, communicatie, design en techniek. Wanneer de spreker zich teveel op de inhoud focust (het moet kloppen) maakt hij de context ondergeschikt. Toehoorders hebben die context juist nodig om zelf tot conclusies te komen. Als zij de inhoud niet in een context kunnen plaatsen, gaan hun hersenen op volle toeren draaien. Dit vergt fysiek zoveel van hen dat het hen moeite kost om de aandacht erbij te houden.

Waarom toch PowerPoint?


PowerPoint is niet alleen het meest toegepaste communicatiemiddel in het bedrijfsleven en in potentie het meest effectieve communicatiemiddel dat we beschikbaar hebben. Er is geen beter alternatief. Prezi wordt gekozen voor het zoomeffect, Keynote door Apple fans maar PowerPoint is de norm in business.

Inmiddels is Microsoft met een prachtige inhaalslag bezig waarbij office gebruikers via een abonnement continu worden ge-update. De mogelijkheden met PowerPoint zijn daardoor, haast onopgemerkt, zo groot geworden dat er werkelijk geen vergelijkbaar alternatief is.

 
 

De ongekende mogelijkheden


Interactieve salespresentaties, animaties, video’s, explainimations, HTML5, interactieve PDF’s, het is allemaal mogelijk met PowerPoint. Dit gaat natuurlijk verder dan de presentaties die we gewend zijn. En daar ligt precies onze ambitie. Als je bewust bent van de mogelijkheden, kan je ze ook inzetten.

Een presentatie bestaat uit PowerPoint en de presentator. Deze kunnen niet gescheiden worden. Inhoudsgerichte sprekers kunnen met PowerPoint de context neerzetten en zichzelf zo verrijken met PowerPoint. Hun verhaal wordt aansprekender ter sprekers die contextgericht zijn, structuur en inhoud in een presentatie toevoegen. Zo is PowerPoint net zo slim als wat je ermee doet.

Je presentatie is de weerspiegeling van waar jij toe in staat bent.


Wij willen opdrachtgevers laten inspireren


Want het denken komt tot een conclusie maar inspiratie zet aan tot actie!


Neem contact op

Benieuwd naar
alle mogelijkheden?


Stuur ons dan een bericht of neem direct contact met ons op!


Bestand toevoegen

Max 5 MB.